AlltidThomas

De osannolika sanningarnas blogg.

ThomasTvivlaren

Publicerad 2012-06-30 23:35:23 i Allmänt

Har i alla fall fått mig ett passande namn, Thomas.
Historien om en utav Jesus lärjungar, han som inte trodde på att Jesus återuppstod från de döda,,varför? Jo för han visste att Jesus aldrig hängde där på korset.Oj oj oj så kontroversiellt då, fy på dig Thomas. Men ack så logiskt. Hur kommer man bäst undan en utsatt position? Jo man fejkar sin död. Stackars Judas var nog den som hängde där på korset, mest på grund av sin slående likhet med jesus men och också på grund av att han var den som mest av alla avgudade sin ledare.
Sen kom vi människor in i bilden. Den mest korrupta levande ras som finns i hela universum skulle jag tro. Thomas stack,Jesus stack. Vart? Ja säg det, helt ointressant. Men den maktcirkus som uppstod efteråt må väl vara en utav jordens största masshypnotiska maktövertagande tricks som någonsin hänt. Kan tänka mig att gud tittade på sin kontroll mer än en gång och tänkte "men? vad är fel, de går ju inte åt det hållet jag styrde dem..ok, nästa gång ska inga fel göras..." Och visst gjordes ett försök till, mycket bättre denna gång, men än en gång, ack ack, vi människor....
Lägg också märke till att det inte finns några Thomasevangelier,,,ops, konstigt väl? han som var en av de mest uppskattade lärjungarna av dem alla...men varför börja tänka och analysera, man kan ju komma på svar som man inte vill komma på :) Till slut, några ord av Thomas hittades för några år sedan i Egypten. De var ganska förstörda men blev klassade som original. Men, wow, så konstigt, de försvann så mystiskt en mörk natt där uti Kairos lugna kaos...guds konung i vatikanen kände sig hotad kanske ? Men en mening gick ut i media,,,vågar ni läsa vidare?
Thomas fick frågan om Jesus var guds son,, "Guds son? men snälla ni, det begriper ni väl att ingen människa kan vara guds son, men däremot är han en underbar människa som gör mirakel med guds kraft i sig." :)

Såklart kan inget av detta BEVISAS, men jag tycker om logiken i denna version :)

Kommentarer

Postat av: theloner

Publicerad 2012-06-30 23:43:38

Ja det stämmer allt

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AlltidThomas

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela