AlltidThomas

De osannolika sanningarnas blogg.

En Säng

Publicerad 2015-05-30 22:14:37 i

Då lämnar man soffsovarlivet för ett mer normalt sängsovarliv . Underbart att de små detaljerna i tillvaron så ofta visar sig vara de största pelarna som håller ens himmel uppe :) 
Den korta helgen känns ännu kortare och jag ser fram emot allt för tillfället. 

Alltid Aldrig

Publicerad 2015-05-27 20:54:22 i

Det är dimmigt och mörkt på de stängda dörrarnas gata. Ljuset från fönsterrutorna dansar
retfullt i vattenpölarna. Mina lönlösa försök att sparka undan det dumma ljuset får mig att le åt min egen fånighet:) 
Jag tar ingen plats nånstans och byter min oro mot en trygg, hemlig insikt skapad ur drömmar.  
Med uppfälld krage och sänkt huvud rättar jag till kepsen, stoppar mina frusna händer i fickorna och går tyst vidare i en tid av sorg.

Moln av cement

Publicerad 2015-05-21 22:38:41 i

Fastnar i stirr hur fan jag än gör. Tankarnas försök att tänka bort de oönskade tankarnas luriga anfall går bra. Men koncentrationen får ta lite stryk. Mycket som ändras men mycket lite som inte varit väntat. På med de svarta ögonen, det inre leendet och sen ut under en himmel fylld av moln gjorda av cement. 

Ljudet av ljuset

Publicerad 2015-05-19 00:25:26 i

Ljudet av trappuppgångsdörren som slår igen får mig att titta ut i mörkret. Konturerna av möbler och en dörr som sett sina bästa år bildar ett nattligt landskap som också ger mig en säkerhetskänsla. Minsta förändring och jag tänder ljuset. Som att ett huvud skulle sticka upp ur fåtöljen till exempel. 
Hör några ovanligt tunga och saktgående steg dunsa fram ute i trappuppgången. Full eller trött eller bara tätt tänker jag och ler för mig själv ända tills jag inser att stegen stannat utanför vår dörr. Nog låste jag? Tyst som i ett knappnålshuvud. Då hör jag hur någon fullständigt rycker tag i vårt dörrhandtag och hallen lyses upp av det bleka ljuset från trappuppgången. Ett tungt steg hinner landa i hallen sedan vaknar jag. Tänder lampan, det är iskallt i rummet. Ligger still och lyssnar. Smyger sedan frysande upp och ut i hallen för att kolla så dörren är låst, en tanke att jag kommer att finna den öppen går genom mitt huvud och skickar en gåshudsattack över hela kroppen. Dörren är tack och lov stängd, låst och fin. Men nåt får mig att kolla ut i kikögat. Trappuppgången är tom. Fy fan
för djävla mardrömmar! 

Tätt DU är då :)

Publicerad 2015-05-14 21:13:30 i Allmänt

Skuggorna i taket river upp sår i de för länge sedan glömda drömmarna. Blekblå strimmor av missanpassade ljusslingor ligger och myser i hörnet på mitt altare. Får en konstig känsla av lycka infiltrerad i mina mörka tankar. Ler i det falska mörkret och det kan bara en åstadkomma. Blundar men tänker inte sova, tänker inte tänka eller ens andas. Men det där leendet förstör allt :) Djupet i allting försvinner och jag sätter mig upp, fortfarande leende :)
Får kolla på hockeyn lite ändå, det går ju bra nu :) För att förlora är ok så länge man ler :)
Tätt DU är då :)

Historieberättarens svärd.

Publicerad 2015-05-10 10:05:00 i Allmänt

Det är ingen konst att ljuga, men det är en konst att göra det på rätt sätt. En bra verklighetsförvrängning är som svärdet som legat i en av helvetets allra glödigaste eldar bara för att tas fram när de blödande dagarna kommer. Då enbart för att bränna såren så blödandet slutar. Alltså tvärtemot det förväntade användningsområdet för ett vasst och grinigt svärd. Detta hårt ifrågasatta svärd har smidits med en genuin passform endast för de så kallade lögnarna.
Ett samlingsnamn som tyvärr även namnger de som använder sin förmåga att måla världen med ord i tal eller skrift för att de råkar fascineras och älska människor så djävla mycket.
Allt för att skydda dessa människor emot sånt som definitivt skulle skada dem i deras verklighet som aldrig borde varit deras.

Men då kan man ju aldrig riktigt veta om dessa människor säger sanningen? Nej det kan man inte, man kan däremot lita på sig själv och vetskapen om vem verklighetsförvrängaren är och dennes syfte.
Hon som till stor del inspirerat och lärt mig denna ifrågasatta konst satt så ofta vid sitt gamla köksbord och berättade hemligheter som hon fått lärt sig av sin läromästare. Jag kommer ihåg att jag då ofta betraktade en hel del av hennes berättelser som vackra och spännande sagor. Men de var sanna allihop, vilket gav mig en mycket stor förståelse över hur sådana som oss lätt kan bli sedda. "Sagan om vargen och fåraherden"syndromet regerar på samma sätt som Murphys lag.

Tänk vad komplicerat det blev att försöka förklara hur vi historieberättare fungerar.
Men måste man verkligen veta hur en bussmotor är byggd innan man vågar åka buss?

Allt efter tre är ren terror

Publicerad 2015-05-05 06:24:33 i

Somnade med Ancient Aliens utomjordiska agendor och domedagskänslor ända ut i luften runt mig. Hur skulle det kännas sekunderna innan en komet lika stor som hela staden träffade oss? Eller se en våg av rasande vatten som nådde ända upp till molnen komma emot dig? 
Vaknade i vanlig ordning klockan tre. Och har i vanlig ordning drömt drömmar endera så jävliga att man vaknar utan luft eller badande i svett. Eller helt underbara, sagolika och förbannat besvikelseframkallande drömmar så man vaknar tänkande "Neeeej ta mig tillbaka!!". Hur som helst så är tiden efter tre rena terrorn vad det gäller god sömn. 
Nä, får sticka till jobbet nu och genomföra ännu en mysig dag :) 

En spökig söndag

Publicerad 2015-05-03 17:02:33 i

Idag stängde jag av mitt facebook. Nåt jag känt länge att jag borde göra,  utav många skäl. 
Och vet ni vad? Det känns ju skitbra :) Som att man fått tiden tillbaka som försvann till bevakning av ingenting :) 
Plöjer igenom diverse övernaturlighetsdokumentärer. Spöken, demoner och lite häxor. En perfekt söndag med andra ord. 

Om

Min profilbild

AlltidThomas

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela