AlltidThomas

De osannolika sanningarnas blogg.

Att fånga den sista tåren

Publicerad 2012-07-18 15:55:03 i Allmänt

Det sägs att den som lyckas fånga den sista tåren som droppar eller rinner nedför kinden kommer att belönas av tårarnas väktare.
Det finns en dimension där alla tårar samlats. Man skulle kunna kalla det för tårarnas rike.
Där har alla dimensioners tårars tårar i all tid samlats och lagrats. Då är det väl alltid översvämning där? Visst, självklart. Allting är flytande i tårarnas värld. Båtar finns ju givetvis, men inte direkt de båtar vi är vana att se, nej de ser mer ut som flytande hus och ja till och med flytande slott finns. För i tårarnas rike härskar drottning snödroppe.
Men tillbaka till själva kärnan i min lilla historia, den sista tåren. Nu vet ju jag att man inte direkt kan planera sådant här. Gråta och fånga den sista tåren. Men om man mot all förmodan skulle göra detta och stå där med sin sista tår för tillfället skvalpande i din hand. Då vaknar en utav väktarna i tårarnas rike och beger sig direkt iväg i en utav alla tunnlar som sammansluter de otal dimensioner som vi kallar universum. Dessa väktare väcks inte så ofta precis på grund av det enkla faktumet att folk inte har för vana att fånga den sista tåren. Så ibland kan dessa väktare ha sovit eller legat i dvala i tusentals år.
När de sedan kommer fram till den person som fångat en tår som egentligen skulle ha kommit till tårarnas rike då uppfyller de den personens önskan i gengäld för att få återföra den sista tåren till sin rätta hemvist.
Nu kommer då det mest logiska av alla logiskheter i hela vår underbara värld. Hur många av oss vet egentligen om denna hemlighet? Med den sista tåren? Nja, inte många i alla fall.
Så allt som oftast kommer tårarnas väktare och återtar sin tår utan att ge någon önskan för det kommer helt enkelt aldrig någon önskan.
Men nu vet ni detta. Så nästa gång ni gråter och ni känner att gråten håller på att sina. Fånga den sista tåren. Titta noga på den. Känn efter hur hela verkligheten runt er förändras och önska er någonting. Vad som helst. Sen få ni väl se vad som händer.
Jo, en sak till, det måste vara ”äkta” tårar. Något låtsasgrin eller bortskämdhetsgrin eller andra slags spillotårar de räknas som soptippstårar och väcker definitivt inga väktare.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AlltidThomas

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela