AlltidThomas

De osannolika sanningarnas blogg.

Återkomsten eller återfallet

Publicerad 2012-08-19 19:28:00 i Allmänt

Då har några veckor passerat i mitt nya boende. Allting som var länkat till flytten har i princip mosat min blogg. Men nu har elden lagt sig och i dimman av vad som skall komma sätter jag mig i ett mörkt hörn och skriver lite. Det finns ju så mycket att berätta för er. Att gator stängs av är väl ingen nyhet i dagens värld. Men att gator som stängs av byggs in av stora murar är väl mer ovanligt?
Det var en gång en liten stad som levde under ett stort mindervärdeskomplex till de större städerna i närheten. De byggde i ren desperation vad de skulle komma att kalla ett shoppingcenter men i jämförelse med grannstadens så var det mer en drive in toalett. De flörtade med turister på alla sätt och vis genom att glamorisera sin underbara natur. I verkligheten var naturen vacker, visst men inte var den lika dramatisk som i reklambladet som i princip lovade en mix mellan Kanada och Gran Canaria.
Sedan fanns det hemligheter också. Stora hemligheter i den lilla staden, mycket större än några hemligheter i de stora städerna. Men såklart var detta inget som blev något som deras stadspatriotiska hjärtan kunde desperata sig runt med. Den största hemligheten var nog den inbyggda gatan som gick emellan två stora helt igenbommade hus. Gatans namn var inte längre synlig men den hade namnet Brunnsgatan. Men varför byggs en hel gatan igen?
Jo det ska jag berätta för er. Den hade nämligen ett öppet fönster!
Nu sitter ni och småfnissar antar jag? Och jag förstår er, men ni kanske inte är medvetna om vad ett öppet fönster innebär på det ockulta språket? Det är en öppen port till något annat ställe kan man säga, en energikälla så stark att kärnkraftverk kan sätta sina torn i skyn och ändå bli slagna av denna inbyggda lilla gata med ett öppet fönster.
Detta fönster fanns ju inte där från början och ingen vet heller när det dök upp. Allt som människorna i staden vet är när de första mystiska försvinnandena började inträffa och det var verkligen inga smårökare utan riktiga megaraketer som försvann. Vad sägs om en hel skolbuss med ett halvt A-Lag i? Eller fjorton civila och tio poliser? Fem vetenskapsmän och åtta militärer. Tre så kallade medium och fyrtiofem hundar, katter och andra djur i blandad kompott. Detta är vad som är bokfört men dessa siffror kan nog visa sig felaktiga.
Den första som upptäckte det öppna fönstret var Elvira Gustavsson som var ute och gick med sin lilla hund vid namn Christer. Det var en hona, det visste Elvira så väl. Men hon hade alltid sagt att om hon fick ett litet barn inom vilken kategori som helst i hennes liv så skulle den namnges efter Christer Sjögren, den store sångaren som ordnat så Elvira svimmat ett flertal gånger pga extas över hans blotta existens.
Många gånger hade hon gått denna gata fram och tillbaka men aldrig hade hon sett något fönster öppet där. Det fanns inte ens några dörrar emot denna lilla gata utan bara släta väggar som om man byggt hus rygg mot rygg. Men på huset med den gula släta väggen fanns ett fönster i kategorin litet. Elvira gick och tittade i marken sökande efter några som helst fynd. Dagen innan hade hon till exempel hittat en guldtand. Denna sprang hon och sålde med en gång och tjänade två hundra kronor på. För dessa två hundra kronor köpte hon sedan några trisslotter på vilka hon vann tusen kronor. Där slog hon igen dörren för gambling med ett stort förnöjsamt leende. Hursomhelst så hände det något högst opassande och hemskt denna dag. Christer gick och nosade under den enda fönsterrutan som fanns längs gatan. Trottoarerna var obefintliga så Elvira gick mitt i gatan. Det tycktes för henne inte spela någon roll, hon hade aldrig sett en enda bil komma åkande här. Då skrek det till, ett riktigt panikskrik. Ångestfyllt utav den värsta graden, dödsångest av högsta kaliber. Hon fick se att den stängda rutan nu stod öppen och att Christer svävade i luften framför den. Nu kändes det som om inte benen bar henne längre, hon kunde inte ens röra sig. Men hon måste ju springa dit och rädda sin lilla hund, paniken spred sig igenom hela hennes kropp och rädslan kom över henne vilket gjorde allting mycket värre. Sakta sakta försvann Christer ylande som en miniatyrko in genom rutan. Elvira skrek och tårarna sprutade. Bakom sig hörde Elvira springande steg och upprörda röster. Sedan blev allt svart och Elvira öppnade aldrig sina ögon igen.
Detta var det första försvinnandet genom det öppna fönstret men inte det sista. I flera månaders tid höll detta på och till slut kom dessa byggmaskiner och gatan byggdes in. Rykten säger att det varje natt går in en grupp människor genom en helt osynlig ingång i den nybyggda muren. Några timmar senare kommer de ut och ett nytt gäng står och väntar på att gå in. Dessa som uppenbarligen kan hantera fönstrets hemligheter har samma kläder på sig och de ser verkligen ut som om det rörde sig om men in black faktiskt.
Detta är alltså en av nutidens största mysterier men den är förbjuden att nämna. Alla som nämner det öppna fönstret försvinner. Men jag är ju kvar …. än i alla fall 




Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AlltidThomas

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela