AlltidThomas

De osannolika sanningarnas blogg.

Fan va det blåser.

Publicerad 2011-12-27 17:42:52 i Allmänt

Nu har jag tröttnat på att ha ett tåg på balkongen. Två dagar och nätter i sträck så passerar ett X2000 en gång i minuten och skapar ett vibrato i hela huset som får den mest hårdkokte att bli mjuk. Jo jag vet, Dagmar, en namngiven vind, löjligt! Ger de namn på vindarna för att det ska få en mer dramatisk inramning? Jo givetvis måste det vara så. ”Dagmar blåser av byxorna på stadens polischef.” Låter bättre än ”En mycket stark vind blåste byxorna av Polischefen.” Eller hur? Hoppas de namnger nästa storm till Thomas, jag kan redan se rubriken, ”Thomas blåste omkull allihopa!” Mums! Nja, kanske en liten historia om en vind skulle sitta fint nu då?

 

 

Vinden som blåste bort

 

I de urminnes tiderna fanns det en gemensam samlingsplats för alla jordens vindar. Där samlades de allra värsta och de allra snällaste vindarna för att prata erfarenheter med varandra och dela med sig av lite tips om hur man blåste på bästa sätt. Denna plats kallades Vindarnas platå och var belägen där vi idag har det lilla landet Sverige.

Vindarna härskade i tusentals år över den lilla planeten Tellus och det fanns ingenting som verkade hota deras kontroll. Men en dag hade vattnet möte med jorden och de bestämde sig för att ge vindarna en läxa så att de slutade upp med att bestämma allt. Sagt och gjort. Jorden fyllde alla vindar den kunde med sand och sten vilket gjorde att vindarna förlorade kontroll totalt över sin framfart. Vattnet sprutade vindarna fulla med vatten vilket muterade vindarna till att bli superceller, orkaner och tyfoner, totalt utan styrförmåga. Vindarna tappade snabbt all kontroll och de viktiga träffarna på Vindarnas platå blev allt mer och mer glest besökta.

Så en dag när jorden hade ett smygmöte med vattnet tog det en ny och oväntad fart i den oundvikliga konflikten. En speciell underrättelsevind hade nämligen smugit efter vattnets budbärare när denne rann in till jordens huvudsäte i landet som vi idag kallar Spanien. Vindens budbärare spejade och vakade över det oheliga mötet emellan vattnet och jorden. All information som vindarnas råd skulle behöva svepte budbäraren in via små inspelningsvindpustar som sedan stack som ilvindar i direktluftfickor som vindarnas råd var kopplade till. Jorden och vattnet kände att den önskade kontrollen de ville ha över vinden började komma inom räckhåll.

Vindarnas råd som bestod av de allra tuffaste av vindar med nordanvinden som ordförande samlades på Vindarnas platå. Informationen som de tog del av visade bara en möjlig väg att gå, krigets väg.

Vindarna attackerade jord och vatten över hela Tellus och så höll det på i flera år. Översvämningar, jordskred, tyfoner och tsunamis blev vardagsmat på den stackars planeten. Till slut fick elden nog. Den ville aldrig blanda sig i andras affärer men nu hade den förut så ordningsfulla planeten blivit omgjord till någon slags vädershow och detta tolererade inte elden. Ur alla hål som den kunde forsade den fram i en total styrkedemonstration. Jorden brändes, vattnet förångades och vinden kvävdes. Efter två dagar var allt stilla och ett möte blev av mellan de fyra stridselementen. Det kom alla överens om att samarbeta i fortsättningen och att istället göra mer pompösa arrangemang som till exempel ett vulkanutbrott kryddat med ett rejält jordskred, eller en mäktig tsunami som bar med sig en armada av tornados i släptåg. Belåtna drog de sig tillbaka de mäktiga fyra och alltefter denna dagen så följer de denna princip, samarbetsordningen. Men än idag kan det hända att vindarna samlas i det stackars landet Sverige. Vilsna vindar som helt enkelt saknar den gamla tiden då de träffades där på vindarnas platå, men det var då det.

Slut

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AlltidThomas

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela